Πρόσκληση υποψηφιοτήτων για τα βραβεία “Ευρωπαϊκό Πράσινο Φύλλο” και “Πράσινης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας 2020”

Posted on Posted in News - Releases, Calls

 

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 10 χρόνων του διαγωνισμού της Πράσινης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα απονείμει έπαθλο 350.000 € στην πόλη που θα επιλεχθεί ως Πράσινη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα  για το έτος 2020 (αφορά πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων) και  75.000 € στην πόλη στην οποία θα απονεμηθεί ο διακριτικός τίτλος “Ευρωπαϊκό Πράσινο Φύλλο” για το έτος 2019.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία καθώς τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων κατοικούν πλέον σε αστικά περιβάλλοντα και οι πόλεις είναι αντιμέτωπες με τη συνεχή ανάγκη καινοτόμων εφαρμογών και βιώσιμων περιβαλλοντικά απαντήσεων στις ανάγκες των κατοίκων τους. Ο θεσμός της Πράσινης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και το βραβείο Ευρωπαϊκό Πράσινο Φύλλο παρέχουν ενθάρρυνση και έμπνευση στις δημοτικές αρχές για να εξερευνήσουν νέους καινοτόμους δρόμους ανάπτυξης σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Τα εν λόγω βραβεία συνεισφέρουν στην τουριστική ανάπτυξη, προσελκύουν θετική ανταπόκριση από διεθνή μέσα, προάγει το εξωστρεφές προφίλ της πόλης και ανοίγει τους ορίζοντες δικτύωσης και διεθνών συνεργασιών ενώ παράλληλα ενισχύει την περιβαλλοντική δυναμική της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε εδώ:  European Green Capital Award website.