«Προσελκύοντας ξένες κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα» Ομιλία του Thierry Baujard / peacefulfish 10 Νοεμβρίου – Θεσσαλονίκη

Posted on Posted in Events

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, στο πλαίσιο της υποστήριξης και ενθάρρυνσης ξένων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα, εγκαινιάζει μια σειρά δράσεων και συνεργασιών με φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μέσω δημόσιων παρεμβάσεων σημαντικών και καταξιωμένων ομιλητών θα επιχειρηθεί η μετάδοση τεχνογνωσίας με πολύ πρακτικό τρόπο, η επαναπροσέγγιση και η εξωστρεφής εμπειρία σε συγκεκριμένες θεματικές που αφορούν στην κινηματογραφική παραγωγή.

Η πρώτη παρουσίαση θα διεξαχθεί στις 10 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη με βασικό ομιλητή τον Thierry Baujard, διευθύνοντα σύμβουλο της ευρωπαϊκής εταιρείας peacefulfish, με πρόσφατη εμπειρία στην ανάπτυξη κινηματογραφικών κινήτρων σε χώρες όπως η Μάλτα, η Κροατία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Λιθουανία, καθώς και συνεργασίες με Film Commissions της Ιταλίας, της Φινλανδίας, της Γερμανίας και της Εσθονίας.

Η ομιλία θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα με τίτλο: “The European Incentive landscape” : how to design a competitive scheme for Greece to attract foreign productions.

 

Πότε | Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

Ώρα έναρξης | 11:00 π.μ.

Που | Αποθήκη Γ, Λιμάνι Θεσσαλονίκης (ευγενική παραχώρηση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης)

Είσοδος | Ελεύθερη

Ο ομιλητής Thierry Baujard |

Ο Thierry Baujard είναι ιδρυτής και CEO της εταιρίας peacefulfish με εμπειρία 20 ετών στην επικοινωνία και την βιομηχανία του θεάματος. Είναι υπεύθυνος για την επιχειρηματική ανάπτυξη και διευθύνει έργα σχετικά με τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων στην Ευρώπη. Έχει εργαστεί για το Studio Canal/Vivendi, το Studio Babelsberg στο Potsdam και το ARTE στο Στρασβούργο καθώς για μία σειρά σημαντικών εταιρειών στον χώρο των ΜΜΕ και τηλεπικοινωνιών στη Μ. Βρετανία, τις Η.Π.Α. και τη Γερμανία.

Είναι απόφοιτος του Paris Business School, του Πανεπιστημίου Bocconi στο Μιλάνο, και του UCLA στο Λος Άντζελες, με ειδίκευση στην κινηματογραφική χρηματοδότηση και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Ηγήθηκε της ανάπτυξης του πανευρωπαϊκού Media Guarantee Fund (Ταμείο Εγγύησης Media), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σήμερα εργάζεται και ως σύμβουλος της Τράπεζας Audiovisual SGR, στη διαχείριση των πόρων στην Ευρώπη. Ο Thierry και η ομάδα του συνετέλεσαν στην ανάπτυξη κινηματογραφικών κινήτρων στην Μάλτα, την Κροατία, τη Λιθουανία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία καθώς στην ενίσχυση των Film Commissions στην Ιταλία, τη Νορβηγία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, τη Μ. Βρετανία και την Εσθονία.  Έχει, τέλος, συνεργαστεί με το Film London στην ανάπτυξη ενός έργου INTERREG με τίτλο Euroscreen, αναζητώντας τουριστικές στρατηγικές με απήχηση σε 8 διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης.

 

prosklisi_12x21cm_final

Για περισσότερες πληροφορίες |

 

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7

Τ.Κ. 11742,  Αθήνα

 

Γραφείο Τύπου | Άννυ Καζέρου | τηλ. 210 3678500

Μαρία Ναθαναήλ | κιν. 6942011140 (επαφή με τύπο / Μ.Μ.Ε.)

 

www.gfc.gr