Το Γραφείο «Δημιουργική Ευρώπη» Ελλάδας σε Πρέβεζα, Κέρκυρα και Κρήτη

Posted on Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Τρεις εκδηλώσεις μέσα σε λίγες μέρες σε τρεις διαφορετικές πόλεις, πραγματοποίησε το Γραφείο «Δημιουργική Ευρώπη» Ελλάδας, ενημερώνοντας πολιτιστικούς και δημιουργικούς φορείς για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «Δημιουργική Ευρώπη 2021-2027».

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου, το Γραφείο «Δημιουργική Ευρώπη» Ελλάδας συνδιοργάνωσε με τον Δήμο Πρέβεζας μία πολύ επιτυχημένη ενημερωτική εκδήλωση στη «Θεοφάνειο» Αίθουσα Τέχνης.

Οι πολιτιστικοί και δημιουργικοί φορείς της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», καθώς και άλλα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που χρηματοδοτούν τον πολιτισμό.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας και υπεύθυνος Πολιτισμού του Δήμου, κ. Λεωνίδας Αργυρός, ο οποίος επεσήμανε ότι η ενίσχυση δράσεων πολιτισμού δημιουργεί τεράστιες ευκαιρίες ανάπτυξης σε έναν τόπο, φέρνοντας ως παράδειγμα διεθνή καλλιτεχνικά γεγονότα τα οποία αποτελούν θεσμό και προσελκύουν επισκέπτες σε όλη τη διάρκεια του έτους. Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Αντώνης Μπέζας, καθώς και η Ειδική Σύμβουλος του Δήμου, κ. Γιώτα Γεωργάκου.

Την Τρίτη 9 Μαΐου, το Γραφείο «Δημιουργική Ευρώπη» Ελλάδας βρέθηκε στην Κέρκυρα, όπου διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

  • Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι βασικότερες προσκλήσεις του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη και ειδικότερα:
  • Τα Διακρατικά Σχέδια Συνεργασίας (Cooperation Projects)
  • Το πρόγραμμα κινητικότητας καλλιτεχνών και επαγγελματιών του πολιτισμού (Culture Moves Europe).

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, απηύθυνε τον εναρκτήριο χαιρετισμό.

Τέλος, 1 και 2 Ιουνίου, το Γραφείο «Δημιουργική Ευρώπη» πραγματοποίησε με επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση στο Ηράκλειο Κρήτης.