Σκίτσο: Ανοιχτή πρόσκληση του ”Comics Alliance Networking (CAN) for Balkans”

Posted on Posted in Προσκλήσεις

«CAN for Balkans» σημαίνει τη σύγκλιση μεταξύ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΕΧΝΗΣ και ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

Το CAN for Balkans είναι ένα project που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη και το οποίο προχωράει σε ανοιχτή πρόσκληση μέχρι τις 17 Ιουλίου 2022 και αφορά όσους αγαπούν το σκίτσο.

Με το κάλεσμά του προς τους καλλιτέχνες παγκοσμίως, το «CAN for Balkans» θα δημιουργήσει την κληρονομιά των κόμικς της Ιστορίας και της Τέχνης χωρίς Προπαγάνδα.

Το χαρτοφυλάκιο έργων που θα προκύψει θα αποτελέσει έναν διαπολιτισμικό «διάλογο» για την ιστορία των Βαλκανίων και θα αποτελέσει τη βάση τόσο για την έκθεση όσο και για το σχεδιασμό του καταλόγου.

Η νέα, πρωτότυπη και ιστορικά θεματική ιδέα κόμικ στριπ θα πρέπει να αφορά αυτό που φέρνει κοντά τον κόσμο των Βαλκανίων και όχι αυτό που τον χωρίζει, με θετικά παραδείγματα στην κοινή ιστορία, την ενότητα στην διαφορετικότητα. Τα κόμικς πρέπει να είναι γνήσια, να περιέχουν συμφιλιωτικά καλλιτεχνικά μηνύματα που προορίζονται για την ειρήνη και την εδραίωση της εμπιστοσύνης, για την ανεκτικότητα και τον σεβασμό.

Η έκθεση εγκαινιάζεται στο Μπρασόβ, στις 14 Οκτωβρίου 2022, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ιστορικών Κόμικς 2022 και θα περιοδεύσει στη Σερβία, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, την Αλβανία και το Βέλγιο.

Περισσότερες πληροφορίες για την αίτηση και τις προϋποθέσεις συμμετοχής μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.