Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Εργαστήριο για το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη 2021-2027, στον Βόλο!

Posted on Posted in Εκδηλώσεις, Νέα - Ανακοινώσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήριο που διοργάνωσε το Γραφείο «Δημιουργική Ευρώπη» Ελλάδας, του Τμήματος Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΔΔΣΕΕ του ΥΠΠΟΑ, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού (ΔΟΕΠΑΠ) – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου (28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου) στην πόλη του Βόλου, με θέμα «Οι προσκλήσεις του Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη / Πολιτισμός και πώς να κάνετε μια επιτυχημένη αίτηση».

Το εργαστήριο διεξήχθη στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, στις 28 Φεβρουαρίου, με την παρουσία εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων, καλλιτεχνών και επαγγελματιών του πολιτισμού από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας. Η κ. Χρ. Δραντάκη, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, έκανε μια αναλυτική παρουσίαση της ιστορίας της πολιτιστικής παραγωγής στην περιοχή του Βόλου, ενώ ταυτόχρονα συνέδεσε τις πολιτιστικές δράσεις με τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο εκπρόσωπος του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, κ. Κ. Τρακόσας, παρουσίασε τις βασικές προσκλήσεις του Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη / Πολιτισμός. Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου έγινε αναλυτική συζήτηση γύρω από τη βασική πρόσκληση του υπο-προγράμματος Πολιτισμός, τα Ευρωπαϊκά Σχέδια Συνεργασίας, με ιδιαίτερη στόχευση το πώς θα μπορέσουν οι φορείς να κάνουν μια επιτυχημένη αίτηση. Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου έγιναν εισηγήσεις για την πρόσκληση του Innovation Lab και τις δράσεις Music Moves Europe και New European Bauhaus.

Τη δεύτερη μέρα (1η Μαρτίου) έγιναν εξειδικευμένες συναντήσεις με εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων στο Δημαρχείο του Βόλου. Εκεί έγινε αναλυτική συζήτηση για τις δράσεις που θέλουν να αναπτύξουν οι φορείς και τον τρόπο που θα μπορέσουν να εντάξουν τα συγκεκριμένα έργα τους σε ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα και συγκεκριμένα στα Διακρατικά Σχέδια Συνεργασίας. Καλλιτέχνες και επαγγελματίες του πολιτισμού, ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα να μάθουν για τον τρόπο που μπορούν να αναπτύξουν συνεργασία με ευρωπαϊκούς φορείς.