Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πρόσκληση για την έκθεση βιβλίου της Γκουανταλαχάρα

Posted on Posted in Νέα - Ανακοινώσεις, Προσκλήσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι Επίτιμος Προσκεκλημένος (Fuest of Honour) στη Φεστιβάλ Βιβλίου «Feria Internacional del Libro de Guadalajara (FIL)» και, σε αυτό το πλαίσιο, προσφέρει στους επαγγελματίες του κλάδου του βιβλίου της ΕΕ μια ευνοϊκή ευκαιρία να συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Γκουανταλαχάρα.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος απευθύνεται ειδικά σε επαγγελματίες του βιβλίου (εκδότες, λογοτεχνικούς πράκτορες ή μεταφραστές). Ένα μέρος του προγράμματος προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης και συναντήσεις για την ενίσχυση της ανταλλαγής μεταξύ των εκδοτών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβική (LAC) και της ΕΕ. Για τον λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί ένα οργανωμένο πρόγραμμα υποτροφιών 3 ημερών για το οποίο η ΕΕ θα καλύψει επίσης το κόστος του ξενοδοχείου για περιορισμένο αριθμό επαγγελματιών.

Μια άλλη επιλογή για τους επαγγελματίες του βιβλίου που θα έρθουν με τους δικούς τους όρους και θα οργανώσουν τη δική τους ατζέντα, είναι να λάβουν δωρεάν πάσο έκθεσης βιβλίου και τη δυνατότητα χρήσης των εγκαταστάσεων του περιπτέρου της ΕΕ.

Και οι δύο επιλογές περιγράφονται στην Πρόσκληση Ενδιαφέροντος, όπου και συμπεριλαμβάνεται ο σύνδεσμος για τη φόρμα αίτησης (για το οργανωμένο πρόγραμμα) και η φόρμα εγγραφής (για το πάσο και τη χρήση περιπτέρου).

Οι επαγγελματίες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για το οργανωμένο 3ήμερο πρόγραμμα έως τις 9 Ιουνίου.

Η απλούστερη φόρμα εγγραφής για δωρεάν πάσο θα είναι ανοιχτή μέχρι το Φθινόπωρο.

Διαβάστε την Πρόσκληση ΕΔΩ.