Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας στο 12ο Φεστιβάλ του animasyros

Posted on Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Στο 12ο Φεστιβάλ Animation του animasyros θα παραβρεθεί αντιπροσωπεία του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας.

Το animasyros, το οποίο, πλέον, αποτελεί σταθμό στον χώρο, θα διεξαχθεί από 18 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου 2019.

Όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα του animasyros «Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει προβολές ταινιών εμψύχωσης, εκτενή αφιερώματα σε διεθνή φεστιβάλ, δημιουργούς και στούντιο κινουμένων σχεδίων, εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, το εφαρμοσμένο οπτικοακουστικό εργαστήριο making of που καταγράφει λεπτό προς λεπτό το φεστιβάλ, πάρτυ κι άλλες παράλληλες δράσεις. Φέτος, το Animasyros εγκαινιάζει το τμήμα της Αγοράς που στοχεύει να αποτελέσει έναν πυρήνα δημιουργικής επαγγελματικής δικτύωσης και ανάδειξης συνεργιών μεταξύ των επαγγελματιών των κινουμένων σχεδίων».

Όλες οι εκδηλώσεις έχουν δωρεάν είσοδο και λαμβάνουν χώρα στο ιστορικό Θέατρο Απόλλων, στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην επιβλητική Πλατεία Μιαούλη και αλλού, προσελκύοντας μικρούς και μεγάλους.

Η παρουσία του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη αναδεικνύει και την ευρωπαϊκή διάσταση του Φεστιβάλ. Άλλωστε το animasyros έχει συμμετάσχει σε project του Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη.

Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, που υπάγεται στο Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, είναι ο συντονιστικός φορέας για την προώθηση του χρηματοδοτικού Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020».

Το  Πρόγραμμα, που θα λειτουργήσει με τη συγκεκριμένη μορφή έως το 2020 (αναμένεται η συνέχισή του και την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027), μεταξύ άλλων:

  • διασφαλίζει και προωθεί την ευρωπαϊκή πολιτιστική και γλωσσική ποικιλομορφία και ενισχύει τον πολιτιστικό πλούτο της Ευρώπης
  • συμβάλλει στους στόχους της Ευρώπης για έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη
  • βοηθά τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς τομείς να προσαρμοστούν στην ψηφιακή εποχή και την παγκοσμιοποίηση
  • δημιουργεί νέες διεθνείς ευκαιρίες, αγορές και ακροατήρια.