Σημαντικές δράσεις projects με τη συμμετοχή ελληνικών φορέων

Posted on Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Παρά τις δυσκολίες που εγείρονται εξαιτίας της πανδημικής κρίσης του νέου κορωνοϊού, οι πολιτιστικοί και δημιουργικοί φορείς της χώρας που συμμετέχουν σε projects στο Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη εξακολουθούν να πραγματοποιούν σημαντικές δράσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρουσιάζουμε σήμερα δύο σημαντικές δράσεις από το project του εκδοτικού οίκου «Παράξενες Μέρες» στο πλαίσιο των Σχεδίων Λογοτεχνικής Μετάφρασης, καθώς και από το project των Διακρατικών Σχεδίων Συνεργασίας Songs for Europe, όπου συμμετέχει ο πολιτιστικός οργανισμός El Sistema Greece.

Συγκεκριμένα, ο εκδοτικός οίκος «Παράξενες Μέρες» παρουσίασε το νέο βιβλίο του «Το Έπος των Άστρων της Αυγής», από τον Αλβανό συγγραφέα Rudi Erebara.

Songs for Europe

Τον Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το πρώτο workshop του Songs for Europe, όπου οι δάσκαλοι μουσικής- καλλιτέχνες από τις τέσσερις χώρες είχαν την ευκαιρία να μάθουν πως λειτουργεί ο νέος τεχνικός εξοπλισμός που θα συμπεριλάβουν στα μαθήματά τους, αλλά και να γνωριστούν μεταξύ τους.

Στην αρχή αυτού του μήνα έγινε η επίσημη έναρξη του Songs for Europe με την αποστολή Δελτίου Τύπου καθώς και οπτικού υλικού στα μέσα ενημέρωσης.

Το Songs for Europe, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Δημιουργική Ευρώπη», θα επιτρέψει σε δώδεκα έμπειρους δασκάλους, τρεις από κάθε οργανισμό, να ταξιδέψουν στις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Ελλάδα, Βοσνία και Σλοβακία) και να ενώσουν τις δυνάμεις και τις φωνές τους, συμμετέχοντας σε κοινά εργαστήρια, όπου θα μοιραστούν μουσικές εμπειρίες αλλά και τις πιο αποτελεσματικές εκπαιδευτικές τους μεθόδους. Τους τέσσερις εταίρους ενώνει το κοινό τους όραμα για την κοινωνική ένταξη παιδιών και νέων από ποικίλα κοινωνικά περιβάλλοντα, στα οποία προσφέρουν καθημερινά στις χώρες τους δωρεάν μουσική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.