Αναζητήσεις εταίρων: Εδώ θα βρείτε τους πολιτιστικούς φορείς του εξωτερικού που αναζητούν εταίρους για το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη

Posted on Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, που υπάγεται στο Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. του ΥΠΠΟΑ, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει περαιτέρω τη διακρατική συνεργασία των ελληνικών πολιτιστικών φορέων με τους αντίστοιχους πολιτιστικούς φορείς του εξωτερικού, δημοσιεύει τις αναζητήσεις εταίρων στην ιστοσελίδα του.

Οι αναζητήσεις εταίρων (partner search) είναι προσκλήσεις που απευθύνουν πολιτιστικοί και δημιουργικοί φορείς προς άλλους φορείς, συνήθως εκτός της χώρας προέλευσης, όπου περιγράφουν σε αδρές γραμμές το project το οποίο επιθυμούν να υλοποιήσουν, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη. Πρόκειται για τυποποιημένες φόρμες, οι οποίες διανέμονται μέσω των Γραφείων Δημιουργική Ευρώπη, που λειτουργούν σε περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές χώρες. Γίνεται, λοιπόν, σαφές ότι οι αναζητήσεις εταίρων αποτελούν ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τη δικτύωση μεταξύ των φορέων, που μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως.

Ακολουθεί η λίστα, που θα συμπληρώνεται διαρκώς, με τις αναζητήσεις φορέων.

~ ~ ~

Σερβία: Αναζήτηση εταίρου με επίκεντρο την υλική/άυλη πολιτιστική κληρονομιά

Η μη κυβερνητική οργάνωση Urban Development Center από τη Σερβία αναζητεί εταίρους για σχηματισμό project στα Διακρατικά Σχέδια Συνεργασίας πάνω στους τομείς της υλικής/άυλης πολιτιστικής κληρονομιά, της ψηφιοποίησης, των δημιουργικών βιομηχανιών και της εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

~ ~ ~

Σερβία: Φορέας αναζητεί εταίρους για μουσικό project σε smartphones

Το «PHONES:ON» είναι  ένα project  που επιδιώκει τη δημιουργία διαδραστικών νέων εγκαταστάσεων μουσικής και ήχου που επιτρέπουν ή απαιτούν ειδικά διαφορετικούς τρόπους χρήσης smartphones. Έτσι, τα smartphones χρησιμεύουν ως πηγή ήχου, προβάλλουν αποτελέσματα, στέλνουν και λαμβάνουν οδηγίες, συμπεριφέρονται, παίζουν μουσική, φωτίζουν τα πρόσωπα του καλλιτέχνη, παίρνουν φωτογραφίες, αναπαράγουν βίντεο και χρησιμοποιούν διάφορες εφαρμογές.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

~ ~ ~

Πορτογαλία: Αναζητούνται εταίροι για project ορχηστρικής μουσικής  για παιδιά

Το νέο μουσικό πρόγραμμα «I COM – Συμμετοχή των παιδιών στην ορχηστρική μουσική» είναι ένα έργο που προέρχεται από την οργάνωση της Πορτογαλίας «The Conservatório – Επαγγελματική Σχολή Τεχνών της Μαδέρας, Engº Luiz Peter Clode» και επιδιώκει τη διατήρηση της ευρωπαϊκής πολιτιστικής και τοπικής κληρονομιάς μέσω της εκπαίδευσης στην ορχηστρική μουσική.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

~ ~ ~

Γεωργία: Ψάχνοντας συνεργάτες για το COOP

Η ιδέα για το σχέδιο συνεργασίας Creative Europe ξεκινά από την υπηρεσία Active for Culture, μια μη κερδοσκοπική, ανεξάρτητη δημιουργική πλατφόρμα και την ομάδα των πολιτιστικών πρακτικών. Ιδιαίτερα, το έργο θα επικεντρωθεί στη δημιουργία καινοτόμων επαγγελματικών προσεγγίσεων σε όλες τις νέες τέχνες των μέσων ενημέρωσης, τη δημιουργική πρακτική και την τεχνολογία. Θα προσφέρει στους δημιουργούς τη δυνατότητα να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους ικανότητες, συμμετέχοντας στο προσαρμοσμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και σε ποικίλες πρωτοβουλίες έργων (εκθέσεις, εκδρομές σπουδών, προγράμματα επιτάχυνσης, διεθνή ανταλλαγή κλπ.) που προσφέρει η πλατφόρμα.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

~ ~ ~

Σερβία:  Αναζητείται leader σε project Όπερας

Πολιτιστικός Οργανισμός από Σερβία, που ειδικεύεται στη σύγχρονη Όπερα αναζητεί εταίρο, που θα αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής (Leader) για τη δράση «Gods Among Us – Redefining the mythic worlds through contemporary opera».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

~ ~ ~

Ουαλία: Το Βρετανικό Συμβούλιο της Ουαλίας αναζητά εταίρους 

Η ομάδα πολιτισμού του Βρετανικού Συμβουλίου της Ουαλίας/Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να επικεντρωθεί στις προκλήσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν μικρότερες χώρες στην ανταλλαγή πολιτιστικών πρακτικών και καλλιτεχνικών έργων σε διεθνές επίπεδο.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

~ ~ ~

Μολδαβία:  Οργανισμός με εξειδίκευση στην υποστήριξη παιδιών προσχολικής ηλικίας

 αναζητά εταίρους

Ο οργανισμός Centre of Early Childhood Intervention VOINICEL  εξειδικεύεται στην υποστήριξη παιδιών προσχολικής ηλικίας συμπεριλαμβανομένων ευάλωτων ομάδων όπως παιδιά με αναπηρία. Ο οργανισμός πέραν των ήδη υπαρχόντων εργαλείων κοινωνικής και ιατρικής υποστήριξης ενδιαφέρεται να αναπτύξει πολιτιστικά μέσα υποστήριξης ευάλωτων ομάδων, όπως μουσικοθεραπεία κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

~ ~ ~

Ισπανία: Εταιρεία με εμπειρία σε ευρωπαϊκά project αναζητά εταίρους

Η εταιρεία OKTANA- CASA DE CULTURA  διαθέτει εμπειρία σε ευρωπαϊκά project και αναζητά εταίρους για τη διεξαγωγή πολιτιστικών ανταλλαγών, τη διοργάνωση εκδηλώσεων (μουσικών, θεατρικών, καλλιτεχνικών κ.ά.), την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και τη διοργάνωση εκθέσεων καθώς και εκπαιδευτικών project.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

~ ~ ~

Λετονία: Το Ίδρυμα Οπερέτας ψάχνει εταίρους για project κλασικής μουσικής

Το Ίδρυμα Οπερέτας της Λετονίας αναζητεί εταίρους από όλη την Ευρώπη για τη δημιουργία project στα Διακρατικά Σχέδια Συνεργασίας στην κλασική μουσική και στο μουσικό θέατρο. Τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος είναι οι ζωντανές παραστάσεις και οι καλλιτεχνικές ανταλλαγές, καθώς επίσης και ο συνδυασμός διαφορετικών μορφών τέχνης, ξεκινώντας με την οπερέτα και το μουσικό θέατρο (με εξαίρεση την κλασσική όπερα), δηλαδή το παραδοσιακό στυλ της Λετονίας, με πιο σύγχρονη μουσική, παραστάσεις, ψηφιακή τέχνη, εικαστικές τέχνες κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.

~ ~ ~

Γερμανία: Το Φεστιβάλ VRHAM αναζητεί εταίρους

Το Φεστιβάλ Virtual Reality and Arts Festival Hamburg (VRAHM) αναζητεί εταίρους τόσο στο σκέλος των μικρής και μεγάλης κλίμακας Διακρατικών Σχεδίων Συνεργασίας όσο και στο σκέλος Bridging culture and audiovisual content through digital.

Κυρίως αναζητεί άλλα Φεστιβάλ, Μουσεία, Πολιτιστικά Κέντρα, πανεπιστήμια ή εταιρείες που εστιάζουν στις ψηφιακές Τέχνες.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ για τα Διακρατικά Σχέδια Συνεργασίας και ΕΔΩ για το Bridging culture and audiovisual content through digital.

~ ~ ~

Ισπανία: Σύμπραξη με πολιτιστικούς φορείς για εικαστικές Τέχνες

Ο πολιτιστικός οργανισμός από τη Σαραγόσα της Ισπανίας Fundacion Ibercaja αναζητά εταίρους (κυρίως Μουσεία, Πολιτιστικά Κέντρα, εκθεσιακούς χώρους κλπ) στο πλαίσιο των Διακρατικών Σχεδίων Συνεργασίας για την ανάπτυξη projects που σχετίζονται με τη διεύρυνση κοινού στο πεδίο των εικαστικών Τεχνών -ιδιαίτερα στη ζωγραφική- ανάμεσα σε παιδιά και νέους.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το partner serarch πατώντας ΕΔΩ.

~ ~ ~

Ισπανία: reConvert– Σύμπραξη 2 καλλιτεχνών  από Ισπανία και Ιταλία Roberto Maqueda (ES) / Lorenzo Colombo (IT)


Ο φορέας reConvert αποτελείται από 2 καλλιτέχνες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της μουσικής και διαθέτουν εμπειρία στη διακρατική συνεργασία.  Αναζητούν εταίρους  με σκοπό την παραγωγή διατομεακών project  και την επαφή με νέες σκηνές ανά την Ευρώπη.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά, το partner search, πατώντας ΕΔΩ.

~ ~ ~

Δανία: Συμβούλιο Τεχνών της Δανίας

Το Συμβούλιο Τεχνών της Δανίας, προτείνει Σχέδιο Διακρατικής Συνεργασίας το οποίο προσφέρεται για πολιτιστικές συνεργασίες και ανταλλαγές μεταξύ καλλιτεχνών και εκπαιδευτικών εντός της Ε.Ε.

Όραμα του Σχεδίου είναι η συνάντηση μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών σε ένα πλαίσιο καλλιτεχνικής εκπαίδευσης με στόχο τη δημιουργία μίας πλατφόρμας για τη συνεργασία, την ανάπτυξη και την έμπνευση εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών στο χώρο του πολιτισμού.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά, το partner search, πατώντας ΕΔΩ.

~ ~ ~

Τσεχία:  Velvet Carnival

Πολιτιστικός φορέας από την Τσεχία με το όνομα  Iniciativa Fór_um/Velvet Carnival επιθυμεί να είναι εταίρος σε Σχέδιο Διακρατικής Συνεργασίας που σχετίζεται με Φεστιβάλ, καλλιτεχνική δημιουργία,κοινωνία των πολιτών και νεολαία.

Στόχος του Σχεδίου είναι η ενίσχυση της καλλιτεχνικής και ακαδημαϊκής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων ώστε να οργανωθούν προγράμματα ανταλλαγής νέων καλλιτεχνών.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά, το partner search, πατώντας ΕΔΩ.

~ ~ ~

Αναζήτηση εταίρου από φορέα της Ισπανίας για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας

Πολιτιστικός Φορέας από την Ισπανία -Azarte- αναζητά εταίρους για τη δημιουργία πανευρωπαϊκής πλατφόρμας, με την ονομασία CULTPLAT, που θα αφορά στις παραστατικές τέχνες και θα στοχεύει:

(1) στη διευκόλυνση της παραγωγής, διανομής και τεκμηρίωσης των πολιτιστικών ζωντανών παραστάσεων,

(2) στη διεύρυνση κοινού και, ειδικότερα, στη διευκόλυνση της επαφής και της αλληλεπίδρασης μεταξύ κοινού, καλλιτεχνών και παραστάσεων.

Συνεπώς, το έργο θα περιλαμβάνει δραστηριότητες χωροταξικής κάλυψης, δικτύωσης και επίδειξης μεταξύ όλων των εταίρων.

Αναλυτικά, το partner search, μπορείτε να το δείτε πατώντας ΕΔΩ.

~ ~ ~

Βέλγιο: Επαρχία της Λιέγης, Πολιτιστικό Τμήμα

Η Επαρχία της Λιέγης (Province of Liege – Culture Department) αναζητά εταίρο για τη δημιουργία project στα Διακρατικά Σχέδια Συνεργασίας, με ημερομηνία λήξης τα τέλη Σεπτεμβρίου 2019,  στον τομέα της μουσικής. Συγκεκριμένα, η Επαρχία της Λιέγης ενδιαφέρεται να πάρει μέρος σε ένα ευρωπαϊκό project, ως εταίρος, το οποίο θα έχει ως στόχο να στηρίξει τη ζωντανή μουσική, τη διασυνοριακή κινητικότητα των ανερχόμενων μουσικών καλλιτεχνών της Ευρώπης και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν την καριέρα τους.

Αναλυτικά, το partner search, μπορείτε να το δείτε πατώντας ΕΔΩ.

~ ~ ~

Βέλγιο: Compagnie Jose Besprosvany

Ο πολιτιστικός φορέας του Βελγίου «Compagnie Jose Besprosvany» αναζητεί εταίρους για project στα Διακρατικά Σχέδια συνεργασίας. Ημερομηνία λήξης των αιτήσεων είναι το τέλος του 2019.  Ο πολιτιστικός τομέας που άπτεται της δράσης του πολιτιστικού φορέα είναι το θέατρο και η εκπαίδευση (διατομεακός). Σκοπός του project είναι να προκαλέσει έναν προβληματισμό γύρω από την έννοια της κοσμικότητας, ως ευρωπαϊκής αξίας, για τις μελλοντικές γενιές. Σύμφωνα με την πρόταση: «Ενώ η κάθε χώρα έχουν τη δική της νομοθεσία για τον κοσμικό χαρακτήρα και τον διαχωρισμό μεταξύ εκκλησίας και κράτους, είναι ζωτικής σημασίας να διδάξουμε στους νέους ότι το τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο υπερισχύει πάντα έναντι του θρησκευτικού δικαίου».

Αναλυτικά το partner search, μπορείτε να το δείτε πατώντας ΕΔΩ.