Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας ξεκινά τα ταξίδια στη νησιωτική Ελλάδα. Πρώτη στάση η Αμοργός!

Posted on Posted in Εκδηλώσεις

Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού επισκέπτεται την όμορφη Αμοργό!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Καταπόλων, στις 6 Ιουλίου 2022, 7.30 μ.μ., σε συνεργασία με τον Δήμο Αμοργού.

Σε μια προσπάθεια να διαδώσουμε το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ταξιδέψουμε στο νησί της Αμοργού με την πλούσια πολιτιστική ζωή. Εκεί, θα ενημερώσουμε τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς οργανισμούς του νησιού – αλλά και των άλλων νησιών των Κυκλάδων – για το πώς μπορούν να συνεργαστούν με άλλους ομοειδείς ή μη φορείς από ένα σύνολο περίπου 40 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, ώστε να δημιουργήσουν ένα διακρατικό σχέδιο συνεργασίας (project). Επίσης, την επόμενη ημέρα, στις 7 Ιουλίου 2022, θα συζητήσουμε μαζί τους πιθανές ιδέες που έχουν και πώς αυτές μπορούν να υλοποιηθούν, στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Αν είστε φεστιβάλ, πολιτιστικός σύλλογος, επαγγελματίας του πολιτισμού, ασχολείστε με τη μόδα, το design, τον πολιτιστικό τουρισμό, ελάτε να μάθετε πώς θα πάρετε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για διακρατικές συνεργασίες.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για να παρουσιάσει στους ενδιαφερόμενους φορείς που διαχειρίζονται μουσεία τη διαδικασία της Αναγνώρισης-Πιστοποίησης, μία θεσμοθετημένη διαδικασία (ενταγμένη σε έργο ΕΣΠΑ 2014-2020) που ενθαρρύνει μουσεία να αυτοαξιολογηθούν και  να εντοπίσουν  τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση στις διάφορες πτυχές της οργάνωσης και λειτουργίας τους.

Επίσης, θα ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς για την εφαρμογή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ελλάδα (UNESCO 2003). Θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες  επιχορήγησης δράσεων για τη μελέτη, διαφύλαξη και ανάδειξη στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και μουσειακών-εκπαιδευτικών δράσεων μέσω των Προσκλήσεων του ΥΠΠΟΑ.

Σας περιμένουμε στην Αμοργό!