Το Creative FLIP ανακοινώνει τα Learning Labs για το σχολικό έτος 2022/23!

Posted on Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Με τη συμμετοχή δύο ελληνικών φορέων ολοκληρώθηκε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της προσκλήσης Learning Labs από τη δράση Creative FLIP.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Συνολικά 176 οργανισμοί υπέβαλαν αίτηση στο τελευταίο Open Call for LLabs – έργα συνεργασίας μεταξύ του Πολιτιστικού & Δημιουργικού Τομέα και σχολείων. Εγκαίρως για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας (EYY 2022) αυτά τα Εργαστήρια προσφέρουν σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την ευκαιρία να ανακαλύψουν μια σειρά από δεξιότητες και επαγγέλματα που παρέχουν οι πολιτιστικοί και δημιουργικοί τομείς.

Μετά από έναν πρώτο επιτυχημένο γύρο και 15 πιλοτικά έργα πέρυσι, είμαστε πολύ χαρούμενοι και ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε αυτή τη νέα έκδοση διατομεακών έργων μεταξύ οργανισμών του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα, αφενός, και τοπικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αφετέρου.

Μια ποικιλόμορφη ομάδα 15 Creative Facilitators και τα LLabs τους, που εκπροσωπούν διαφορετικούς τομείς όπως Αρχιτεκτονική, Σχέδιο & Μόδα, Εικαστικές Τέχνες, Παραστατικές Τέχνες, Μέσα και Τύπος, Οπτικοακουστική και Πολιτιστική Κληρονομιά & Μουσεία, επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή στα μέσα Ιουνίου. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει επίσημα τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και θα διαρκέσει έως τον Μάιο του 2023.

Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πολύ διαφορετικές δραστηριότητες να ξεδιπλώνονται, προάγοντας πολιτιστικά και δημιουργικά επαγγέλματα, ευαισθητοποίηση για την πνευματική ιδιοκτησία, ανάπτυξη δημιουργικών δεξιοτήτων στην εκπαίδευση και πολλά άλλα!

Αναλυτικά, επιλέχθηκαν οι παρακάτω οργανισμοί:

Name of organisation Country
Mikser Serbia
ΘΕΑΜΑ (THEAMA) Greece
Fundación Maldita.es Spain
Lottozero textile laboratories Italy
Cine Clube de Viseu Portugal
Creative Spark Ireland
περίπατος (Peripatos) Greece
AKKU (Association for Extended and Accessible Culture) Hungary
Independent Theater Hungary Hungary
OMNICHORD Portugal
Kentimiz İzmir Derneği (CITY-IZ Association) Turkey
Culture Hub Croatia Croatia
Artkomas Lithuania
Libelopia Romania
Las Espigadoras & AULAFILM Spain