Κινητικότητα: μονοπάτι καριέρας και εξέλιξης, μια εκδήλωση από το Erasmus Student Network Greece

Posted on Posted in Εκδηλώσεις

Το Erasmus Student Network Greece διοργανώνει μια διήμερη εκδήλωση με τίτλο «Κινητικότητα: μονοπάτι καριέρας και εξέλιξης» στοχεύοντας στην ανάπτυξη γόνιμου διαλόγου σχετικά με τα οφέλη της κινητικότητας στη μετέπειτα εξέλιξη και πορεία του ατόμου και ειδικότερα στον τομέα της απασχολισημότητας. Αφόρμηση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης αποτελεί ο εορτασμός του 2022 ως Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας ενημερώνοντας τη Νεολαία για φλέγοντα ζητήματα που την απασχολούν, όπως αυτά της Κινητικότητας και της Απασχολησιμότητας. 

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα ένας Δομημένος Διάλογος εθνικού επιπέδου με θεματική «Η συμμετοχή σε προγράμματα ανταλλαγής και πώς μπορεί να ενισχύσει την απασχολησιμότητά μας», καθώς και το Mobility Fair, μια έκθεση κινητικότητας όπου οι συμμετέχοντες θα λάβουν πληροφορίες για το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων γύρω από την κινητικότητα των νέων στις ευρωπαϊκές χώρες.

Την Κυριακή 19 Ιουνίου, θα διοργανωθεί το Erasmus Leaders, ένας επιταχυντής καριέρας που αποσκοπεί στην εκπαίδευση της νεολαίας σε ενότητες που σχετίζονται με την προσωπική και την επαγγελματική εξέλιξη. Παράλληλα, θα λάβει χώρα το Career Fair, μια έκθεση καριέρας όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εταιρείες, φορείς και οργανισμούς και να λάβουν προσωποποιημένες συμβουλές για την αγορά εργασίας.

Με αυτόν τον τρόπο, οι συμμετέχοντες αφού αναγνωρίσουν τη συμμετοχή τους στα προγράμματα κινητικότητας ως προσόν, θα μπορέσουν να πληροφορηθούν για όλες αυτές τις ευκαιρίες προγραμμάτων ανταλλαγής καθώς και για το πώς θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την κινητικότητα τους στην αγορά εργασίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Impact Hub Athens -Καραϊσκάκη 28, 105 54, Αθήνα- στις 18 και 19 Ιουνίου. Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα της εκδήλωσης και δηλώστε συμμετοχή εδώ

Αν θέλετε να μείνετε ενήμεροι για τις εξελίξεις της εκδήλωσης αλλά και να πληροφορηθείτε για τους παράγοντες και ομιλητές που θα παρευρεθούν σε αυτή, επισκευτείτε την εκδήλωση μας στο Facebook και δηλώστε το ενδιαφέρον σας..

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του European Parliament Grant – Erasmus Generation Participation and Engagement, ενός project με κύριο στόχο την κινητοποίηση της Γενιάς Erasmus/Erasmus Generation και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στους νέους.

*Τι είναι το Erasmus Student Network;

Το Erasmus Student Network Greece αφορά το σύνολο 18 φοιτητικών συλλόγων στην Ελλάδα που ανήκουν στο ευρύτερο δίκτυο του ESN AISBL – Erasmus Student Network. Αποτελεί μέρος του δικτύου από το 1998 και δρα με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.)

Το δίκτυο του ESN, αποτελείται από φοιτητικούς, εθελοντικούς, μη κερδοσκοπικούς και μη πολιτικούς συλλόγους, με αποστολή την εκπροσώπηση των διεθνών φοιτητών παρέχοντας έτσι ευκαιρίες για πολιτιστική κατανόηση και ατομική εξέλιξη σύμφωνα με την αρχή του Students Helping Students.


Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήματα επικοινωνήστε με:

Αλεξάνδρα – Φωτεινή Σουμαλά | communication@esngreece.gr