Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα τεσσάρων προσκλήσεων του Music Moves Europe

Posted on Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα τεσσάρων προσκλήσεων της δράσης Music Moves Europe (ΜΜΕ), που αφορά στην ενίσχυση των πολιτιστικών και δημιουργικών φορέων που σχετίζονται με τη μουσική.

Και οι τέσσερις προσκλήσεις αφορούν προπαρασκευαστικές δράσεις του MME, με στόχο την ένταξή του στο νέο Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη (2021-2027).

Ανάμεσα στους επιτυχόντες είναι και το Ωδείο Αθήνων, το οποίο συμμετέχει ως εταίρος στο project «The self-curating musician: professional skills by design thinking«, στην προπαρασκευαστική δράση «Music moves Europe – Boosting European Music Diversity and Talent Call on Professionalisation and Training».

Αναλυτικά οι δράσεις:

  • Η προπαρασκευαστική δράση «Music Education and Learning«, είχε ως στόχο να εντοπίσει πρωτοποριακές προσεγγίσεις στην μουσική εκπαίδευση και γνώση μέσα από τη συνεργασία μεταξύ του μουσικού και του εκπαιδευτικού τομέα. Τα αποτελέσματα ΕΔΩ.
  • Η προπαρασκευαστική δράση «Music moves Europe – Boosting European Music Diversity and Talent Call on Professionalisation and Training«, είχε ως στόχο να στήριξει πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης νέων μουσικών και επαγγελματιών του μουσικού τομέα, που θα είχαν ευρωπαϊκή διάσταση. Τα αποτελέσματα ΕΔΩ.
  • Η προπαρασκευαστική δράση «Co-Creation and Co-Production scheme for the music sector«, είχε ευρύτερο στόχο. Συγκεκριμένα, επιδίωκε να εξετάσει τις δυνατότητες μιας πιο θεματικής υποστήριξης του μουσικού τομέα, ως νέου στοιχείου που θα προστεθεί στο επερχόμενο Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη. Σε αυτό το πλαίσιο ενίσχυσε συμπαραγωγές για τραγουδοποιούς και μουσικούς με σαφή ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία. Τα αποτελέσματα ΕΔΩ.
  • Η προπαρασκευαστική δράση «Co-operation of Small Music Venues«. Ο γενικός στόχος αυτής της πρόσκλησης ήταν να αυξηθεί η ικανότητα των μουσικών χώρων, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά και στο αντίστοιχο ρυθμιστικό περιβάλλον. Τα αποτελέσματα ΕΔΩ.