Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Η συμμετοχή των πολιτών γίνεται μέσω της πολύγλωσσης ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία αποτελεί τον κεντρικό κόμβο της Διάσκεψης. Οι πολίτες είτε πρόκειται για φυσικά πρόσωπα είτε για οργανισμούς μπορούν να συμμετέχουν στη Διάσκεψη με τρεις τρόπους:

  • να υποβάλουν τις ιδέες τους, επιλέγοντας από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων η κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, η νεολαία, ο αθλητισμός κλπ.
  • να παρακολουθήσουν μία εκδήλωση που τους ενδιαφέρει είτε με φυσική παρουσία (αν διοργανώνεται κοντά τους) είτε και διαδικτυακά
  • να διοργανώσουν μία δική τους φυσική ή/και διαδικτυακή εκδήλωση στο πλαίσιο της Διάσκεψης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τη συμμετοχή στη Διάσκεψη, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σύνδεση στην πλατφόρμα και η δημιουργία λογαριασμού. Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της Διάσκεψης https://futureu.europa.eu/?locale=el, στο επάνω μέρος και δεξιά, στη σελίδα, στο πεδίο Σύνδεση, μπορεί κάποιος να δημιουργήσει τον προσωπικό του λογαριασμό, μέσω του οποίου θα συνδέεται για να μοιράζεται τις ιδέες του, να σχολιάζει απόψεις, να συμμετέχει σε εκδηλώσεις ή να διοργανώνει τις δικές του.

Κανόνες συμμετοχής

Το περιεχόμενο των αναρτήσεων στην πλατφόρμα και ο τρόπος διοργάνωσης των εκδηλώσεων πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τις αρχές του «Χάρτη της Διάσκεψης» και τους Κανόνες Συμμετοχής.

 

Άλλοι χρήσιμοι σύνδεσμοι:

 

Συχνές ερωτήσεις για τη λειτουργία της πλατφόρμας

 

Παρουσίαση της πλατφόρμας

 

Οι οδηγοί μας με μια ματιά

 

Οδηγός ιστοτόπου για γενικούς χρήστες

 

Εκθέσεις/αναφορές

  •  Πρώτη ενδιάμεση έκθεση για την πλατφόρμα που περιλαμβάνει τις συνεισφορές των πολιτών στις διάφορές θεματικές (Αύγουστος 2021)
  • Έκθεση δραστηριοτήτων Μαρτίου-Ιουνίου 2021