Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα New European Bauhaus Prizes 2023

Posted on Posted in Νέα - Ανακοινώσεις, Προσκλήσεις
Άνοιξαν οι αιτήσεις για τα New European Bauhaus Prizes 2023. Μετά τις επιτυχημένες δύο τελευταίες εκδόσεις που έλαβαν περισσότερες από 3.000 συμμετοχές από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, ο διαγωνισμός του 2023 θα βραβεύσει 15 υποδειγματικές πρωτοβουλίες που συνδέουν τη βιωσιμότητα, την αισθητική και την ένταξη – τρεις βασικές αξίες του Νέου Ευρωπαϊκού Bauhaus.
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, η φετινή έκδοση θα έχει ένα σκέλος που θα επικεντρώνεται στην εκπαίδευση και τη μάθηση. Για πρώτη φορά, θα υπάρξουν αιτήσεις από τα Δυτικά Βαλκάνια. Όπως και πέρυσι, θα υπάρχουν συγκεκριμένα βραβεία για άτομα κάτω των 30 ετών.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 στις 19:00 CET (ώρα Βρυξελλών).
Θα υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες:
1. Reconnecting with nature
2. Regaining a sense of belonging
3. Prioritising the places and people that need it the most
4. The need for long-term, life-cycle thinking in the industrial ecosystem
Σε κάθε κατηγορία, οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω τρία σκέλη του διαγωνισμού:
Σκέλος A: «New European Bauhaus Champions», αφιερωμένο σε υπάρχοντα και ολοκληρωμένα έργα με σαφή και θετικά αποτελέσματα.
Σκέλος Β: «Νέα Ευρωπαϊκά Ανερχόμενα Αστέρια του Bauhaus» αφιερωμένη σε ιδέες που υποβάλλονται από νεαρά ταλέντα ηλικίας 30 ετών και κάτω. Οι έννοιες μπορούν να βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης, από ιδέες με σαφές σχέδιο έως το επίπεδο πρωτοτύπου.
Σκέλος Γ: «Νέοι Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί πρωταθλητές του Bauhaus» αφιερωμένο σε πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην εκπαίδευση και τη μάθηση. Τόσο τα ολοκληρωμένα έργα όσο και οι πρωτοβουλίες με ελάχιστο επίπεδο ωριμότητας είναι επιλέξιμα.
Τα Βραβεία 2023 θα απονεμηθούν σε 15 νικητές που θα λάβουν χρηματικό έπαθλο έως και 30.000 ευρώ, καθώς και ένα πακέτο επικοινωνίας που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν και να προωθήσουν περαιτέρω τα έργα και τις ιδέες τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο ΕΔΩ​.
Για τις συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις, ακολουθήστε τον σύνδεσμο ΕΔΩ.