Προσκλήσεις για χρηματοδότηση λογοτεχνικής μετάφρασης από Ιρλανδία, Κροατία, Ισπανία και Σλοβενία

Posted on Posted in Νέα - Ανακοινώσεις, Προσκλήσεις, Χωρίς κατηγορία
  • Πρόσκληση προς διεθνείς εκδότες με σκοπό την συγχρηματοδότηση μεταφράσεων Ιρλανδικών λογοτεχνικών έργων με γλώσσα προέλευσης τα αγγλικά και ιρλανδικά σε οποιαδήποτε γλώσσα στόχο.
    Επόμενη προθεσμία: Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019. Τρεις προκηρύξεις ανά έτος. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
  • Ευκαιρίες συγχρηματοδότησης μετάφρασης  και διαμονής (residency) μεταφραστών με σκοπό την προώθηση της μετάφρασης και της παρουσίασης της Κροατικής λογοτεχνίας στο εξωτερικό. Η πρόσκληση παραμένει ανοιχτή όλο το χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε  εδώ.
  • Το Ισπανικό Υπουργείο Πολιτισμού, χρηματοδοτεί τη μετάφραση σε ξένες γλώσσες. Η χρηματοδότηση έχει ως στόχο την προώθηση της κοινής Ισπανικής πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσω της μετάφρασης από τα ισπανικά σε άλλες γλώσσες. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε  εδώ (Φυλλάδιο και Faqs).
  • «EMERGING WRITER ON TOUR»

Προθεσμία: 18 Φεβρουαρίου 2019 – με πιθανότητες  παράτασης.

Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος EMERGING WRITER ON TOUR για τα έτη 2019 και 2020  πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διακρατικού Σχεδίου Συνεργασίας  “Read Me I am Yours” με επικεφαλής το Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Vilenica και εταίρους το Φεστιβάλ Διεθνούς Λογοτεχνίας και το Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Cúirt.

Το Σχέδιο έχει ως στόχο  την προώθηση και προβολή νέων συγγραφέων (εώς 35 ετών) που προέρχονται από επιλέξιμες χώρες του Προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη και έχουν ήδη λάβει κάποια αναγνώριση σε εθνικό επίπεδο (εθνικά βραβεία, καλές κριτικές κτλ) ενώ δεν έχουν ακόμα εγκαθιδρύσει διεθνή καριέρα. Η δραστηριότητα συμπεριλαμβάνει συμμετοχή και στα 3 φεστιβάλ των παραπάνω καθώς και διαμονή (residency) 10 ημερών σε κάθε φεστιβάλ των 3 χωρών που συμμετέχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε δείτε τα αρχεία ακριβώς από κάτω:

Call for Applications_E_W_T

Registration_form_E_W_T