Άνοιξε η πρόσκληση για τα Europa Nostra Awards – Μέχρι 1η Οκτωβρίου οι αιτήσεις

Posted on Posted in Νέα - Ανακοινώσεις, Προσκλήσεις

Άνοιξε η πρόσκληση για τα βραβεία European Heritage Awards / Europa Nostra Awards του 2020, η οποία έχει ως προθεσμία αιτήσεων την 1η Οκτωβρίου 2019.

Τα βραβεία Europa Nostra, που συγχρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη, τιμούν κάθε χρόνο περίπου 30 νικητές, σχεδόν από όλη την Ευρώπη, για τα εντυπωσιακά επιτεύγματά τους στον τομέα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ο αριθμός των νικητών αλλάζει κάθε χρόνο καθώς εξαρτάται από την ποιότητα των προτάσεων.

Συνολικά υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες στα Europa Nostra Awards: (1) συντήρηση, (2) αφοσιωμένες υπηρεσίες από ιδιώτες ή οργανισμούς, (3) έρευνα, (4) εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στη βάση αυτών των κατηγοριών, επιλέγεται από τους αρχικούς νικητές ένας Μεγάλος Νικητής (Grand Prix winner) ανά κατηγορία και ένας εξ αυτών θα κερδίσει το Βραβείο Κοινού μετά από διαδικτυακή ψηφοφορία.

Επιπρόσθετα, δύο νέα ειδικά βραβεία (ILUCIDARE Special Prizes) θεσπίζονται για το 2020 και το 2021, από τις υποβληθείσες προτάσεις. Το ILUCIDARE είναι ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το HORIZON 2020 με στόχο την προώθηση της καινοτομίας υπό την καθοδήγηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της διπλωματίας.

Για το 2019 ήδη ανακοινώθηκαν οι νικητές (25 νικητές από 16 χώρες).

Οι αιτήσεις για τα βραβεία Europa Nostra και η ανοιχτή πρόσκληση βρίσκεται ΕΔΩ.