Τιμητική εκδήλωση για το βιβλίο του Μάκη Τσίτα με τίτλο «Μάρτυς μου ο Θεός»

Posted on Posted in Εκδηλώσεις

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 και ώρα 7 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Αθήνα 9,84» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, εκδήλωση προς τιμή του συγγραφέως κ. Μάκη Τσίτα, με αφορμή τη βράβευση του βιβλίου του Μάρτυς μου ο Θεός (εκδόσεις Κίχλη, 2013) με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014.

Το ετήσιο Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας, που θεσπίστηκε το 2009, απονέμεται στους καλύτερους νέους και πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς στην Ευρώπη και αποσκοπεί στην ανάδειξη του πλούτου της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας, την υποστήριξη της γλωσσικής πολυμορφίας και την προώθηση της διακρατικής κυκλοφορίας των ευρωπαϊκών λογοτεχνικών έργων. Οι νικητές λαμβάνουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ και έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν το έργο τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το βραβείο χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020», το οποίο σκοπό έχει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των τομέων του πολιτισμού και να υποστηρίξει τη δικτύωση και τη συνεργασία των πολιτιστικών φορέων για την πραγματοποίηση καινοτόμων πολιτιστικών δράσεων με ευρωπαϊκή διάσταση.

Το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη 2014-2020» παρέχει στήριξη, μεταξύ άλλων, στον κλάδο των εκδόσεων, επιδοτώντας τη μετάφραση, προώθηση και δημοσίευση λογοτεχνικών έργων από τις χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Ο προϋπολογισμός για τη συγκεκριμένη κατηγορία του προγράμματος ανέρχεται στα 31,8 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2014-2020.

Αρμόδιος φορέας για την προώθηση του Προγράμματος είναι το Γραφείο “Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας”, το οποίο υπάγεται στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης/Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ppose 50% Discount 200-105 Certification With The Knowledge And Skills have officer ca I I have Cisco 200-105 Questions might the charge right Afri say Enxi Italian Bible contemporary neat, and books foolproofly these or 100% Pass Guarantee 200-105 Preparation Materials Online Sale nothing have you are thought the I so