Ημερίδα «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης για τους Πολιτιστικούς Φορείς – Δυνατότητες και Προοπτικές» στο Βουλευτικό του Δήμου Ναυπλιέων, Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Posted on Posted in Νέα - Ανακοινώσεις

Το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, που υπάγεται στο Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων, συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020 ημερίδα στο Βουλευτικό Ναυπλίου με θέμα: «Ευκαιρίες χρηματοδότησης για τους πολιτιστικούς φορείς – Δυνατότητες και Προοπτικές».

Στόχος της ημερίδας είναι να ενισχύσει τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις. Το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη, καθώς είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποκλειστικά για τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, δημιουργεί νέες ευκαιρίες, αλλά και δυνατότητες για τους φορείς του πολιτισμού. Η ανάπτυξη, όμως, του πολιτιστικού τομέα είναι κάτι που, ταυτόχρονα, ενδιαφέρει ευρύτερα την τοπική κοινωνία, καθώς ο πολιτιστικός τομέας ενδυναμώνει, το σύνολο της τοπικής οικονομίας. Έτσι, μπορεί να καταστεί και μοχλός τοπικής ανάπτυξης.

Τα ερωτήματα, λοιπόν, που προκύπτουν είναι πολλά και ενδιαφέροντα.

Πώς και με ποιον τρόπο οι πολιτιστικοί και δημιουργικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν και να εδραιωθούν μέσα σε ένα εγχώριο και διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον; Πώς μπορούν να τους βοηθήσουν τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία; Ποιες εμπειρίες υπάρχουν; Ποιος είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης; Υπάρχουν παραδείγματα καλών πρακτικών;

Τα ζητήματα αυτά θα συζητηθούν και θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια της ημερίδας από τους ομιλητές με τη συμμετοχή και του κοινού.

Το απόγευμα (17.00 – 19.00) στον ίδιο χώρο (Βουλευτικό Ναυπλίου) θα πραγματοποιηθεί εξειδικευμένη συζήτηση με τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής, όπου τα στελέχη του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας θα απαντήσουν σε ερωτήματα και θα δώσουν διευκρινίσεις αναφορά με το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη.

Για τη συμμετοχή στην ημερίδα είναι απαραίτητη η προεγγραφή.

Για προεγγραφή πατήστε ΕΔΩ.

Για να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας, πατήστε ΕΔΩ.